Djur på cirkus är fel!

Hallå alla blogg-läsare!
 
Det var ett tag sedan vi uppdaterade er nu och det är vi ledsna för! Det har dock inte hänt så mycket på senaste tiden, förutom att vi har gått i skolan och tagit hand om Marny. :)
 
Ett projekt vi har i skolan just nu som är sammankopplat med ämnena Foto (som vi har valt till som ämne, om ni kommer ihåg?) och svenska, är att vi ska redovisa om djur på cirkus. Ämnet fick vi välja själva och det är ett grupparbete, så självklart jobbar jag, Sophie och Britney tillsammans.
Alla tre brinner ju för djur (som ni vet) och vi tycker att de ska få leva ett bra liv i sin naturliga miljö. Därför var det en självklarhet för oss att välja att skriva och redovisa om djur på cirkus. Just där är det ju väldigt dålig hantering av djuren. Alla djuren är vilda, men blir tvingade och slagna till att göra "häftiga" konster - allt för att underhålla oss människor!
Stackars djuren får leva i stress dagligen. I och med att cirkusar oftast är på resande fot, så blir djuren stressade både fysiskt och psykiskt av att åka runt. De får hela tiden nya inhängader och kan aldrig koppla av på riktigt. Dessutom kan de då inte heller vara i sin naturliga miljö och göra det de är skapta för, som att jaga, springa fritt och annat som deras naturliga beteende inenbär. 
Jag tycker riktigt synd om djuren som får utstå allt detta! :(
 
Man har ju sett många klipp om hur elefanter har det på cirkus. Det är riktigt hemskt att se hur de får klättra upp på pallar, sitta ner, stå på tre ben (på en pall) och mycket mer. Man undrar ju bara hur de har blivit behandlade till att göra allt detta...
 
Stackare! :(
 
Så jag ger er ett tips att tänka efter noga innan ni tar med era barn, syskon eller vänner till en cirkus. Det är inte rätt mot djuren! 
Kramar,
Taylor