Fakta om Marny!

Hejsan alla!

Då kommer det inlägget jag hoppas att ni alla har väntat på, nämligen faktan om Marny. :D Jag tänkte berätta från allra första början när hon föddes, när hon kom till oss och om allt där emellan. Tänkte att det kanske kunde vara kul att veta? :)
Den 21/11 - 09 föddes en söt liten koala som senare fick namnet Marny. Jag (Taylor), Britney och Sofie hade varit vänner i flera år och brukade ofta åka till ett zoo i närheten av där vi bodde, och hjälpa till med djuren där. Bland annat matade vi dem, lekte med ungarna och städade deras burar. Så en dag  berättade ägaren till zooet att det samma vecka skulle komma en nyfödd liten koala till "vårt" zoo. Ni kan ju tänka er hur överlyckliga vi blev av den fantastiska nyheten! :)
 
Marny när hon växt tills sig lite. :) Hon är ungefär ett halvår på bilden. :)
 
Så hela den veckan väntade vi spänt på att koalaungen skulle komma, men varför den var nyfödd när den kom visste vi inte. Vanligtvis brukar koalar vara hos sina mammor i minst ett år, så vi blev inte kloka på varför den lämnades bort så tidigt. Men i alla fall så kom den inte förrän på söndagen den veckan. Eftersom den inte hade kommit tidigare i veckan, så visste vi att den skulle komma då. Så vi åkte alla tre hemifrån väldigt tidigt för att fixa och hinna städa till djuren innan koalan kom. När den sedan väl kom ville vi ju ha tid med den och inte städa och det då. 
När klockan slog prick 13.00 körde en stor skåpbil in på parkeringen till zoo:et. Vi var alla förväntansfulla och kunde knappt stå stilla. Därför var vi de första att få se koalaungen när ägaren lyfte ut buren. Därefter gick vi tillbaks in på zoo:et och in i huset där bara de som jobbar där får vara. Det var meningen att koalan skulle vara i ett rum där inne, tills den hade växt till sig så att den kunde vara ute i inhängaden med de andra koalorna. 
Inne i huset berättade sedan ägaren varför han lämnade bort en nyfödd koalaunge. Eller helt nyfödd var hon inte, men hon vara bara ca 1 1/2 vecka gammal. :) Ägaren berättade i alla fall att det hade hänt något med mamman (kommer tyvärr inte ihåg vad) så att ungen inte fick dia henne. :( Och koalaungen (som inte hade ett namn) var i ständigt behov av att man själv matade henne med mjölk. Men ägaren hade inte tid med det och gav därför henne till det närmsta zoo, alltså till oss. Vi blev ju jätte glada, men så klart också ledsna av att koalan inte fick dia sin mamma. 
När ägaren sedan åkt, var det första vi gjorde döpa henne. Hon behövde ju så klart ett namn och ett riktigt fint ett! :) Vi är ju från Sverige, men vi ville inte ha ett svenskt utan ett australiskt namn. Hon är ju trots allt från Australien. Efter ett tags tänkande kom vi tillsammans på Marny, vilket även zooägaren tyckte var ett bra namn. Så Marny blev det! 
Tillsammans hjälptes vi alla åt att hela tiden mata Marny med mjölk, hålla henne varm och bara vara hos henne så att hon kände sig trygg. :) Vi hade knappt tid för annat och vi var sällan hemma. Våra föräldrar blev sura och sa att vi måste göra läxorna för att få bra betyg. Men vi hade redan kommit på ett smart sätt att göra dem på. Vi tog med oss sovsäckar och läxböcker och så satt vi hos Marny och gjorde läxorna och så sov vi där. Vi var ganska ofta trötta på morgonen, men de var det värt. Vi fick ju Marny att bli stor och stark och efter någon vecka vågade vi äntligen släppa ut henne hos de andra koalorna! :D
 
Marny med mat i munnen. Hon är ungefär 2 1/2 år här. :)
 
Det är hela historien bakom Marnys uppväxt. Är det något ni vill veta mer om, så är det bara att kommentera och fråga. :) Det är bara roligt och vi älskar att få kommentarer! :D
 
Hoppas det var roligt att läsa!
/Taylor